OCHII CARE TE PRIVESC
DE PE ACOPERIȘURI

Scrieți-ne doar numărul de telefon, vă sunăm, vă consultăm și vă propunem soluția potrivită pentru gardul casei dumneavoastră.
RU
RO
Ochii care vă privesc de pe acoperișuri. Arhitectura interesantă a caselor din Sibiu.

Plimbându-vă prin Sibiu, în România, veți începe să observați ceva ciudat. S-ar putea chiar să aveți senzația că cineva sau ceva vă urmărește. Aruncând o privire asupra arhitecturii orașului, veți începe să vă dați seama că locuințele vă privesc. Multe dintre casele din sudul și estul orașului arată ca și când ar avea niște ochi care privesc de pe acoperișuri.

ochi în acoperiș din țiglă ceramică din Sibiu. acoperișuri din țiglă ceramică în Republica Moldova

Aceste caracteristici, desprinse parcă din desenele animate, lasă impresia că de fapt clădirile (la fel ca și deja faimoasele mulțimi de petrecăreți din Sibiu) nu dorm niciodată. Deși s-ar putea ca acești ochi să pară un program de supraveghere al sinistrului Big Brother, ei sunt de fapt niște ferestre cu o formă ciudată.

ochi în acoperiș din țiglă ceramică din Sibiu. acoperișuri din țiglă ceramică în Republica Moldova

Casele le folosesc ca pe un sistem de aerisire pentru podurile lor. Cei mai mulți dintre acești „ochi” au fost concepuți între secolele XV-XIX. În pofida scopului lor pur practic, unii pretind că aceste ferestre „care trag cu ochiul” au fost construite pentru a-i speria pe oameni, făcându-i să creadă că sunt mereu urmăriți și că trebuie să se comporte ca atare.

Pe vremea când dictatorul Nicolae Ceaușescu era la putere, acest detaliu arhitectural le părea locuitorilor și mai tulburător. Nu era de-ajuns că telefoanele erau ascultate, că oamenii erau interogați și că o serie de familii erau trecute pe „lista neagră”, locuitorii aveau impresia că mai sunt și urmăriți de sus, prin aceste ferestre.

Noi, cei de la flix construct construim acoperișuri din țiglă ceramică, dar și din țiglă metalică, tablă cutată sau șindrilă bituminoasă.


Doriți mai multe detalii sau o ofertă de preț? Sunați-ne la numărul de telefon: 079097529

ALTE ARTICOLE
    DORIȚI O OFERTĂ BUNĂ DE PREȚ?
    Lăsați-ne datele dumneavoastră de contact, vă sunăm, precizăm detaliile, dacă e necesar venim la fața locului, efectuăm măsurările necesare și vă întocmim o ofertă personalizată pentru acoperișul potrivit.

    Toate acestea le primiți gratuit.